Haluatko varata ajan hoitoon? PAA VARATEN!

*Mitä etsit, kun törmäsit minuun? Millainen asia kaihersi mieltäsi?
*Mikä sai sinut ostamaan Paklaamosta?!
*Ja yhä – mikä saa sinut ostamaan minulta edelleen sekä varaamaan uuden
ajan 🧐?

Tiiäks Pave? Noita mietin tässä yhtenä päivänä – mikä tästä minun tekemisestä tekee omanlaisensa? Miten ihmeessä sen kiusan jälkeen varaat uuden ajan?! Nyt on paree alkaa hieman avaamaan omaa katsontakantaa ihonhoitoon kaiketi..

Ja kaikki lähti siis siitä, että teininä minua vaivasi akne – se oli siitä ikävä, että naama oli täynnä pientä ryynii, joka sinänsä ei haitannut (muistaakseni), mutta tuntui sormien alla ihoa pestessä todella mälsältä. Pimpuloita tuli harvemmin mutta satunnaisesti niitäkin. Rip rap kosmetologille siis – jossa ravasin välillä 3 viikon välein ja toisinaan meni kuukausia välissä. Joka tapauksessa – tutuksi tuli silloiset keinot eli höyry ja ihomatorauta. Kuulostaako tutulta? Joku sykoloogi sanois ny, et  siirrän lapsuuden/nuoruuden traumoja
Kenties kenties…
Jossain kohtaa päädyin siis itsekin alalle ja hetimiten lempilapseksi muodostui ne tukkeumat!! Awot, sitä ryynipeltoa kun saa vähennettyä, niin finnejä on vähemmän ja ylipäätään tukkeumien määrä vähenee! Trust me – mä vaan satun oleen snadistisadisti siinä kohtaa, että otan ne pois enkä jätä! Tarkalleen ottaen tukkeuma on umpikomedo, se näkyy ihon pinnalla pienenä vaaleana kohoumana kun venytät ihoa. Usein sitä on suupielissä => menkkafinnit tulee näistä.. poskilla, otsassa, leukaperissä..
Mutta siis – mekaanista ihonpuhdistusta on hyvä tehdä 3-4 hoitoa suhteellisen lyhyellä aikavälillä, jotta päästään näkemään kuinka nopeasti esimerkiksi tukkeumaa tulee takaisin ja mille alueille. Hoitovalikoiman suhteen mää oo kauhee mälsä – tiiäks tai no, tiiät sää; mää höyrytän, nypin ja hapotan, mää höyrytän, nypin ja hapotan, mää höyrytän, nypin ja hapotan. Mutta kyllä siellä se kerta tulee, kun saamme tehdä jotain muutakin sekaan!

Olen aina sinun ongelman perässä. Uskon, että ihossa on aina haasteita ratkaistavaksi; on sitten iho kuiva ja atooppinen sekä kenties allergioita tai se varsinainen ongelmaiho nyppyineen, ohimennen tulen hoitaneeksi myös pigmentaatiota tai muutoin vain meidän ilmaston tuomia haasteita ihossasi. Juuri nyt niin atoopikot ja ongelmaihoiset saavat vaivoja, joita ei vielä hetki sitten ollut. Huonelämmitys sekä kelien vaihtelu aiheuttaa sen ettei nahka oikein tiedä mitä sen tulisi tehdä! Tässä kohtaa kosmetologi pystyy auttamaan parhaiten lisäämällä kosteutta syvemmälle ihon kerroksiin ja sitä kautta helpottamaan asiakkaan kotihoitoa. Eikä se ole välttämättä kerrasta tehty! Muista siis, että muutama hoito vie pidemmälle kosteuden kanssa. Kotihoito oikein valituilla tuotteilla sekä säännöllisesti käyttäen on ehdottomasti se paras työ, jonka voit itse tehdä! Eikä tämä tarkoita purkkiarmeijaa kylppärissäs..

Ja huomatkaa, että miesten ihossa on ihan samanlaisia ongelmia! Toki miesten iho on paksumpi, mutta joukosta löytyy niin atoopikkoja kuin ongelmaihoja sekä niitä nuoruudessa aknesta kärsineitä. Yhtälailla miesten tulee hoitaa ihoansa – mut sieltä kuulee usein ettei käytetä edes mitään kosteusvoidetta! Voi pyhä sylvi – sanon mä! Tähän pureudun jatkossa vielä uudestaan..

Ja mistäs sä sit tietäisit mikä siihen ihoon on paras hoito kun kenties mietit kosmetologin apuja? Noh – vaihtoehtoja löytyy niin monta kuin on hoitajaa – sori siitä – mut asiantuntija tietää kyllä mitä valita ja ehdottaa sinulle toimivaa ratkaisua. Mun hoitolassa ongelma on ratkaistu sillä, et sun ei tarvi tietää – me tiedämme!

Olenko siis vain rohkeampi kiusaamaan? Opettajan pestissä näin ongelman ihonhoidon asiantuntijan l. kosmetologin ammatillisessa opetuksessa – ne parjatut, vähät opetustunnit eivät yksinkertaisesti riitä opettamaan mekaanisen ihonpuhdistuksen saloja. Tuudittaudutaan siihen, että laitteilla homma hoituu – osin niinkin, mutta perinteinen ihonpuhdistus tekee ihan jotain muuta. Mutta se tarvitsee taitoa, rohkeutta ja sitkeyttä – sekä asiakkaalta että multa!