Haluatko varata ajan hoitoon? PAA VARATEN!

Lähtö Etelämantereelle Frankfurtin kautta sunnuntaina 16.12. 2019 – ei vielä oikein tajua mihin on matkalla! Capetowniin saavuttiin maanantaina iltapäivällä; +21 risat  ja ☀️ taivaan täydeltä! Muutama päivä näissä maisemissa. Matka Etelämantereelle on sujunut kohtalaisen normaalisti, sanovat muut, jotka ovat aiemmin olleet mukana.

Novolta maisemaa

Pääsimme lentämään Capetownista Novon venäläiselle asemalle torstain ja perjantain välisenä yönä (19-20.12.). Vietimme viikonlopun Novolla josta teimme myös vierailun kävellen läheiselle Intian Madrin asemalle. Matkaa sinne tuli noin 4 km per suunta.

 

Saavuimme Neumayerin asemalle

Sunnuntaina 22.12. aloimme odottaa siirtolentoa Saksan Neumayerin asemalle. Matkaan pääsimme samana iltana. Lopulta yövyimme Neumayerilla aattoon asti, koska sää  Aboalla ei suosinut lentoa ennen kuin jouluaattona!

Neumayer asemasta lisää

 

Maisema täällä on huikea verrattuna Suomeen, Novolla oli vähemmmän lunta, lähes pelkkää kivikkoa ja kalliota sekä suuria jäätikköalueita. Lentomatkalla Neumayerille näkyi myös hieman avonaista merta ja jäästä pistäviä teräviä vuoren huippuja. Näkymät Neumayerilla on tasaista jäätikköä, sillä tämä asema on kokonaan jäähyllyn päälle rakennettu ja lähellä merta. Mielenkiintoista oli nähdä systeemi Neumayerin kellarissa – eli hydraulijalat joiden päällä asema seisoo.

Lento Aboalle aattona ja homma pyöriin! Soitto kotiin iltasella – kaikki kuulemma hengissä äidin hoidossa! 😆

Se o moro – Hannu

www.antarctica.fi löytyy muutama kuva ja lyhyt juttu retkikunnan alkumatkasta

https://www.antarctica.fi/retkikuntaraportti-19.12.2019