Haluatko varata ajan hoitoon? PAA VARATEN!

Suojaa iho auringolta – AINA! Siinä se ???? – kuis moni on muistanut? Mutta valitettavan totta, vain suojaamalla ihosi suojelet ihosolujasi ja sitä kautta myös ehkäiset ikääntymisen merkkien muodostumista. Mitäs ny sit kun näin ei todellakaan tule tehtyä? Anyway –
rypyt, ihon veltostuminen sekä pigmenttimuutokset ovat väistämättä jossain kohtaa edessä, mutta kasvoistaan voi huolehtia muutamalla suhteellisen helpolla keinolla.

Number one – SUOJAA ihosi aina auringolta, muista riittävä suojakerroin tuotteeseen sekä varsinkin kasvojen ihon kohdalla hatun, lippiksen jonkun muun lisäsuojan käyttö.

Number  two – A-vitamiinin käyttö. Retinoli ja muut A-vitamiinin muodot uudistavat, silottavat, vahvistavat ja kiinteyttävät ihoa ja tasoittavat liiallista talin eritystä. A-vitamiinin käytöllä tutkitusti vahvistetaan ihon kollageeni- ja elastaanisäikeitä. Käytännössä tämä tarkoittaa juonteiden tasoittumista sekä ihon pehmenemistä. Lisäksi A-vitamiinihoitotuotteilla pystyy myös vähentämään pigmenttimuutoksia.
Hoidettaessa ihoa A-vitamiinihoitotuotteilla tulee käyttö aloittaa asteittain, sillä iholla kestää hetken tottua suurentuneeseen A-vitamiinimäärään. Jos A-vitamiinituotteiden kokeileminen kiinnostaa, kannattaa se tehdä kosmetologin tai ihotautilääkärin opastuksella.

Ja sit se totuus monesta – perimä! Kaikkiin ikääntymistä koskeviin asioihin ei kerta kaikkiaan vain itse pysty vaikuttamaan. Geeniperimä ja kasvojen luusto vaikuttavat takuulla ihon ulkonäköön. Kun iho alkaa veltostua, viimeistään vaihdevuosien alkaessa, ikääntymisen merkit alkavat näkyä. Hormonaalisten muutosten myötä ongelmia alkaa pukata erilaisina pigmenttimuutoksina, pintaryppyinä ja mitkäs bulldogit ne ny oli? Lisäksi jos iho altistuu usein säämuutoksille, todennäköisemmin sen kunto voi muuttua. Ja mitäs muuta meillä täällä Suomessa taas on edessä kuin tuulta, pakkasta ja ees taa, sisään ulos kämpästä..

Suojautumalla tuulelta ja pakkaselta voi auttaa ihoa välttämään voimakkaita sään vaihteluja ja sen myötä iho-ongelmia. Säännöllisesti hoidettu ja rasvattu iho kestää kelissä kuin kelissä parhaiten. Lisäsuojaa voi laittaa rasvan tai öljyn muodossa ulos tai saunaan mentäessä. Ulkona pakkasella on paras suoja tuuleen ja tuiskuun on vaate, esimerkiksi huivi kasvojen suojana.

Muista, että pintaryppyjen ehkäisy onnistuu myös säännöllisellä, hellävaraisella ihonhoidolla. Turha jynssääminen ja puunaaminen tulee jättää pois – pitää muistaa, että iho muuttuu ikääntymisen myötä ja todennäköisemmin entiset keinot ei aina enää päde.

Mitäs sit ku hoitaa hoitaa eikä tunnu auttavan?!

Omena päiväs pitää lääkärin loitolla – vaimitensenymeni? Kannattaa kysyä apua ihonhoidon asiantuntijoilta eli kosmetologeilta. Kenties helpointa olisi hoitaa ennaltaehkäisevästi, mutta siis tärkeintä on vahvistaa ja uudistaa ihoa, kenties kuntouttaakin. Tähän on monia erilaisia keinoja; anti-age hoitoja niin laitteilla kuin manuaalisesti toteutettuna.

Mikroneulaus, erittäin hyvä anti-agehoito. Ihoon tehdään rullan avulla kanavia, ja tämän seurauksena aineet saadaan syvemmälle. Mikroneulaus on tehokas kasvohoito säännöllisesti tehtynä, joka buustaa kollageenisynteesiä tehokkaasti. Mikroneulauksella lisäksi häivytetään laajentuneita huokosia, pigmentaatiota sekä vahvistetaan ihoa ylipäätään.

No, voidaan puhua mesoinjektoinnista – laitteen avulla tehoaineet saadaan vietyä ihoon nopeasti, turvallisesti ja kivuttomasti, sillä iho puudutetaan ennen toimenpiteitä. Ihoon injektoidaan 5-neulaisella neulalla satoja pieniä pisaroita esimerkiksi stabiloitua hyaluronihappoa (sitoo kosteutta), vitamiineja (A,B,C..), argirelinea, joka on tehokas ryppyjä vastaan sekä ehkäisee ja vähentää ilmejuonteita. NIKS JA NAKS – Laitteeseen asetetaan haluttu syvyys ja annostus – ja homma voi alkaa! Laite annostelee juuri oikean määrän ainetta ja juuri oikeaan paikkaan. Joko koko kasvot tai haluttu alue, iha kui vaan! ????

Mesoinjektoinilla saadaan tehoja mikroneulaukseen tai neulausten välillä!  Talven tuiskuihin sekä huonelämmityksen karhentamaan ihoon injektoimalla vitamiinit suoraan syvälle, jolloin iho pystyy säilyttämään kosteuden ja joustavuuden paremmin. Unohtamatta tietenkään kotihoitoa, joka on aina ihonhoidon AjaO!

Lähteet ja muutoinkin käy lukaisemassa

Duodecim

Vitamiineist

englanniksi A-vitamiinista